Nominatie project Big Brothers Big Sisters

Jippie! We zijn met Big Brothers Big Sisters Utrecht genomineerd voor de Utrechtse vrijwilligerstrofee en werden geïnterviewd door videomaker Yolanda. Trots keek ik toe hoe ‘little’ Ali werd gefilmd en vertelde wat zijn ‘big Sister’ (vrijwilliger) Sara voor hem betekent.

Twee jaar geleden deed ik een intake bij Ali en zijn ouders. Een Syrisch gezin, oorlogsvluchtelingen. Op zoek naar een maatje voor Ali, een verlegen jongen die graag een maatje wilde, om Nederland beter te leren kennen ‘hoe alles werkt’, maar ook een maatje om leuke dingen mee te doen. Met Sara spreekt hij elke week af, ondertussen al anderhalf jaar. Ik heb hem zien opbloeien en groeien en een mooie vriendschap zien ontstaan.

Zelf kreeg ik de vraag wat Big Brothers Big Sisters onmisbaar maakt in Utrecht. Ik denk dat onze kracht ligt in het maken van een duurzame relatie waarbij de vrijwilliger zich committeert voor minimaal een jaar en minimaal een uur in de week. Plùs de positieve insteek waarbij big en little door samen ‘leuke dingen te doen’ werken aan dingen die soms best lastig kunnen zijn.

Meer weten? Kijk op www.bbbsutrecht.nl of stuur mij een berichtje. Benieuwd naar de uitreiking? 7 december om 20.00 is de uitreiking op RTV Utrecht. Spannend!!!