Community bijeenkomst Big Brothers Big Sisters Utrecht

Oktober 2019 organiseerde ik een community bijeenkomst voor Big Brothers Big Sisters Utrecht. Het was een geslaagde bijeenkomst, met een sfeer van betrokkenheid, enthousiasme en ‘familie’-gevoel. Samen met een mooie mix van in totaal 27 bigs, little’s, ouders, verwijzers en samenwerkingspartners hebben we stilgestaan bij wat we in afgelopen twee jaar hebben bereikt èn ideeën en acties bedacht voor de toekomst.

Als aftrap en ‘check in’ starten we met de vraag ‘Wat betekent Big Brothers Big Sisters voor jou?’ Deze vraag leverde naast een leuke kennismaking ook meteen mooie inkijkjes in de betekenis van BBBSU voor iedereen individueel. Vaker genoemde thema’s waren ‘Elkaars wereld vergroten, positiviteit en vreugde, kansen, duurzaam en betrouwbare partij, verbinding/ontmoeting, leuke dingen doen, positief rolmodel zijn’.

Na de aftrap en check in starten we met het onderzoeken welke gemeenschappelijke deler wij hebben, welke activiteiten we ondernemen en in de toekomst willen realiseren. Dit bracht een mooie gesprek en uitwisseling op gang. 

Samen selecteren we vier toekomst thema’s waar de meeste energie op zit om samen concreet mee aan de slag te gaan: werving van Littles en Bigs, vrijwilligersbinding, leuke acties en activiteiten voor en door Bigs en Littles en de Big Brother Big Sister dag 2020. Bij dit onderdeel stond voorop dat iedereen enkel inbracht wat hij/zij ook zelf wilde verzorgen, dragen. Dit resulteerde in mooie concrete resultaten en vervolgstappen.

Tevreden checken we met zijn allen uit na een geslaagde middag.