Over mij

Het is misschien wel het mooiste compliment dat ik ooit van een collega kreeg. ‘Jij hebt echt je ziel in dit project gelegd.’ Inmiddels weet ik dat dit haast als vanzelf gaat. Als ik aan iets werk, doe ik dat vol overgave. Met mijn hart en mijn ziel.

Het is mijn missie dat mensen meer naar elkaar omkijken, elkaars situatie leren begrijpen. Ik geloof dat de wereld daardoor een beetje mooier wordt. Ik zorg ervoor dat mensen die niet gehoord of begrepen worden een stem krijgen. Of dat nou om een individu gaat of een grote groep mensen met verschillende achtergronden. 

Ik wil dat iets werkt, dat we samen écht iets met elkaar bereiken. Het maakt dat ik een harde werker ben: superbetrokken, energiek en enthousiast. Een collega noemt me weleens een herdershond. Ik hou de roedel bij elkaar, ben een echte verbinder. Een tikkie perfectionistisch, lief en zorgzaam: dat is ook heel erg mij. Soms schiet ik daarin door en moet ik mezelf daar een beetje in afremmen.

Ooit hoop ik een ontmoetingsplek te creëren waar iedereen zich welkom voelt, en iedereen op zijn of haar manier iets kan bijdragen. Dat is mijn droom. Of dat nou een sociaal café of een buurthuis 3.0 is.

Voor nu heb ik mijn handen vol aan het creëren van mini-ontmoetingsplekjes in mijn dagelijkse werk. Je kan me niet blijer maken als ik zie dat er connectie ontstaat, meer wederzijds begrip. Als een community, of juist een individu, zelfsturend(er) is, is het tijd voor mij om afscheid te nemen. Zodat ik me weer vol overgave in een nieuw project kan storten.

Achtergrond: In 2012 afgestudeerd als Master of Science (MSc) aan de Universiteit van Utrecht. Met als belangrijkste studiegebieden pedagogische wetenschappen, onderwijs, socialisatie en jeugdbeleid. Sinds 2014 werkzaam als sociaal ondernemer